Carrot Cake

Carrot CakeU babiček se s tímto poměrně novodobým dortíkem nejspíše nesetkáte, ale zaručeně stojí za vyzkoušení. Mrkev může v mnohé odradit, ale zaručuju, že v kombinaci s vlašskými ořechy je to opravdu luxusní dezert pro všechny návštěvy, nebo klidně i jen tak odpoledne ke kávě.


Recept:

Korpus:

  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1 hrnek mletých vlašský ořechů
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 lžičky skořice
  • citronová kůra
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1 hrst sekaných vlašských ořechů (menší kusy)
  • 2 hrnky nastrouhané mrkve
  • 2 velká vejce
  • 4 lžíce agáve sirupu, medu, či jiného sladidla
  • 1 lžíce oleje
  • 100 g zakysané smetany

Krém:

  • 300 g měkkého tvarohu
  • 200 g zakysané smetany
  • šťáva z citrónu
  • cukr, med, sirup dle chuti

Sypké ingredience společně s nastrouhanou mrkví smícháme v jedné míse. V druhé rozšleháme vejce, med, zakysanou smetanu, olej a vlijeme do mísy se sypkými ingrediencemi. Pořádně rozmícháme a potom vlijeme do dortové formy. Pečeme na 200 °C asi 50 minut, ale je třeba hlídat, podle potřeby snížit teplotu, péct déle. Korpus by neměl být suchý, ale “mokrý“, takže žádný strach, že není dopečený.

Carrot CakeCo se nám bude péct korpus, připravíme si krém z tvarohu, smetany, šťávy. Nakonec dosladíme dle chuti a dáme uležet do ledničky.

Po upečení necháme pořádně korpus vychladnout a poté jej překrojíme na dva stejné díly. Mezi ty dáme většinu krému, přiklopíme a zbytkem krému pomažeme korpus z vnějšku. Zdobit můžeme oříšky.

Reklamy