Snickers

Naprosto zdravé snickersky bez hříchu a klidně každý den? Sen snad všech žen….

Musím vás ale velmi ráda vyvést z omylu – žádný sen, nýbrž realita (a jak krásná 😀 ).

SnickersNebudu to dlouho protahovat a hned se s vámi podělím o recept, který jsem opět zahlédla na internetu a okamžitě si ho ukořistila, abych mohla vyzkoušet. Obavy? Byly – přece jen, originál Snickers je originál Snickers a slast na jazyku, ale po téhle domácí verzi? Ať se jde ta nezdravá zahrabat. Tento recept mě nadchnul tak, že jsem ho opakovala už 3x a rozhodně né naposledy.


Recept:

1. vrstva:

  • 65g sušené syrovátky/sušeného mléka/vanilkového proteinu
  • 1 velká lžíce tekutého arašídového másla (40g)
  • 2 lžíce mléka

2. vrstva:

  • 50g datlí
  • 20g arašídů
  • skořice
  • špetka soli

 3. vrstva:

  • 40g hořké čokolády
  • 1 lžička kokosového oleje (nebo jiný tuk)

Nejprve si sušené datle vypeckujeme, dáme do misky a zalijeme horkou vodou. V další misce si rozmícháme ingredience na první vrstvu. Zde máte 4 možnosti. Buď to použijete syrovátku, sušené mléko, nebo protein a nebo nejlépe kombinaci všeho. Sypkou směs dle vašeho uvážení dáte do misky a rozmícháte s tekutým arašídovým, či jiným oříškovým máslem (doporučuji kešu). Pokud máte arašídové máslo tužší, dejte ho rozehřát do vodní lázně, či ještě rychlejší způsob: do mikrovlnky (ale opravdu jen na pár sekund, aby se vám nepřepálilo). Do této směsi můžeme přidat na zředění trochu mléka, ale vše se dělá v podstatě od oka a dosypat můžete jak sypké směsi, tak klidně přidejte arašídové máslo. Měla by vám vzniknou tužší a hlavně dost lepkavá hmota, kterou napěchujete do silikonových košíčků na muffiny (či jiných malých silikonových formiček). Dejte vždy jen trochu, jako byste viděli pravou snickersku. Za tu dobu už nám datle dostatečně změkly a proto slijeme vodu a poté je rozmixujeme do hladka. Tuto směs dáme na první vrstvu. Pořádně posypeme skořicí, další vrstvu přidáme nesolené arašídy (ale já zkoušela i s vlašáky a mandlemi a bylo to taky dobré). Jako zpestření ještě posypte trochou soli – ale ne moc (slané arašídy už by bylo moc slané, proto použijte nesolené). A následuje už jen třetí vrstva, na kterou si rozpustíme hořkou čokoládu nejlépe s kokosovým olejem, ale pokud nemáte můžete použít i rostlinný tuk (Ivu, Lukanu např.). Po rozpuštění, zalijeme čokoládou košíčky a dáme do mrazáku.

Chvíli před jezením si je z mrazáku vytáhnete, ať si nevylámete zuby a pak už jen dobrou chuť!

Reklamy