Pikantní kuře s americkými bramborami

Pikantní kuře s americkými bramboramiNedělní oběd samozřejmě nekončí polévkou a aby byl kompletní, nesmí chybět druhý chod. Dnes ve stylu jemně pikantních kuřecích prsou s americkými bramborami, dresinkem a nějakou tou zeleninkou, aby to celé bylo barevnější.


Recept:

Dresink

  • zakysaná smetana
  • trocha majonézy
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva
  • koření na tzatziki

Vše smícháme a necháme alespoň půl hodinky uležet v lednici.

Americké brambory

  • brambory
  • česnek
  • olivový olej
  • koření na americké brambory
  • rozmarýn

Brambory důkladně očistíme, nakrájíme na půlměsíčky a dáme do větší misky. Přidáme trochu oleje a přisypeme koření. Nakonec přidáme česnek, rozprostřeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200 – 220 °C přibližně 40 minut.

Kuřecí prsa můžete připravit dle vašich chutí. Přidat můžete klasické grilovací koření a česnek, ale výborně se hodí, když kuře pomažete trochou hořčice, či chilli omáčkou.

Advertisements