Lemon Curd

Lemon CurdLemon Curd, tradičný anglický krém z citrónu so všestranným využitím. Môžete si ho nielen namazať na toast, použiť ho miesto džemu na palacinky či lievance, využiť ho ako náplň do torty, pridať ho do cesta bábovky či jogurtu. Tento krém je populárny najmä v Británii či USA, ale môže ozvláštniť aj našu kuchyňu.

Lemon Curd je možné si zakúpiť aj v niektorých predajniach, ale keďže jeho príprava nie je náročná, pridávam recept, ktorý sme našli na internete a už sme ho s Veronikou aj odskúšali.


Recept:

  • 4 žĺtka
  • 70g trstinového cukru
  • 70ml citrónovej šťavy
  • 50g masla
  • na jemno nastrúhanú kôru z 2 citrónov

Lemon CurdCitróny poriadne umyjeme a kôru nastrúhame na čo najjemnejšom strúhadle. Dávame pozor, aby sme strúhali len žltú časť, ak by sme nastrúhali bielu spodnejšiu časť, krém by zhorkol. Všetky ingrediencie zmiešame vo vodnej lázni a miešame, kým krém nenadobudne konzistenciu hustej kaše. Krém môžeme použiť hneď alebo ho v uzavretej nádobe skladovať v chladničke po dobu dvoch týždňov.

Advertisements