Zemiakové placky

Zemiakové plackyNa prechádzke vonku, keď je pomerne chladno, rýchlo vyhladnete a preto sme sa po návrate z takého menšieho sobotného výletu rozhodli zase navštíviť kuchyňu a pripraviť si niečo chutné na olovrant. Tentokrát sme sa rozhodli pre zemiakové placky, ktoré si môžete dať len tak samé, či ich použiť ako prílohu k hlavnému jedlu.

Zemiakové placky patria medzi tradičné jedlá na Slovensku, pripraviť ich je možné skutočne na stovky rôznych spôsobov. Jeden z receptov, ktorý sme preverili je hneď nižšie.


Recept:

  • 8 zemiakov
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 vajcia
  • lyžicu majoránky
  • soľ
  • čierne korenie
  • červená paprika mletá
  • do cesta je možné pridať aj šunku či syr na obzvláštnenie

Ošúpané zemiaky nastrúhame na jemno na strúhadle a vytlačíme z nich prebytočnú vodu, pridáme korenie, soľ, vajcia a pretlačený cesnak a premiešame. Na záver pridáme múku a ďalšie suroviny, napríklad šunku alebo syr. Na panvici opekáme z oboch strán cesto vytvarované do placky.

Advertisements