Kokosový cheesecake

DSC_0363_o_tonemappedNazývat tyto mini košíčky cheesecakem asi není úplně přesné, protože s cheesecakem nemají snad krom podoby nic společného.

Jednu variantu na mini košíčky jsem už přidávala – konkrétně Snickersky. Dnes jsem se rozhodla podělit se s vámi i o tyhle kokosové.


Recept:

  • sušení datle
  • mandle
  • kokosové mléko (to ztuhlé z plechovky)
  • kokosový olej (cca 1-2 lžíce)
  • něco na oslazení

Datle namočíme a pak rozmixujeme do hladka. Rozmixujeme si i mandle a smícháme s datlovou hmotou do hustější konzistence. Touto hmotou pak naplníme silikonové košíčky a dáme stranou. Ztuhlou část kokosového mléka rozšleháme s trochou kokosového oleje a cukrem či sirupem dle chuti. Hmotu dáme na datlovo-mandlový základ v košíčcích a dáme do mrazáku ztuhnout. Před podáváním necháme rozmrazit a přidat můžeme i ovoce.

Reklamy