Celerové hranolky

Celerové hranolkyPo dlouhé době jsem si vzpomněla, že jsem dříve celkem dost často připravovala celerové hranolky, takže dnes nastala chvíle si je opět připravit k večeři. Není to nic složitého a pravé nezdravé hranolky, plné oleje z fritézy, dokážou nahradit úplně dokonale.

Rozhodně stojí za vyzkoušení. Já samotný syrový celer vůbec nemusím, už díky té silné chuti kořenové zeleniny, ale v takové podobě je to jedna báseň.


Recept:

  • celer
  • olivový olej
  • koření dle chuti, např. grilovací
  • česnek

Celer oloupeme a nakrájíme na tenčí hranolky. V misce je smícháme s olivovým olejem, česnekem a kořením a pak už jen pečeme v troubě na 200°C. Délka pečení závisí na vás, podle toho zda máte radši hranolky propečenější a vysušenější spíš do křupava, nebo vláčnější.


Podávat můžete k čemukoliv jako běžné hranolky, ale super je to jako chuťovka na večer k filmu, spolu s nějakým dobrým dipem.

Já si je dala s okurkovým tzatziki a tuňákovými kuličkami.

Reklamy