Cuketovo-cizrnové kari

Cuketovo-cizrnové kariCuketa a cizrna patří mezi mé oblíbence. Musím říct, že cizrnu mám nejraději pečenou, jen tak ke chroupání, ale dnes jsem se rozhodla vyzkoušet další recept, kde jí využít. A když se mi objevila v lednici i cuketa, použila jsem i ji.

Volba padla na cuketovo – cizrnové kari s plackami.


Recept:

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • pórek
  • olej
  • kurkuma
  • kari koření
  • pálivá paprika
  • zázvor
  • sůl
  • 12 % smetana
  • kokosové mléko
  • cuketa
  • plechovka cizrny

Na trošce oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a pórek. Pak zasypeme kořením – vším kromě soli a necháme ještě chvíli restovat a rozvonět. Pak přidáme na kostky nakrájenou cuketu. Cizrnu si scedíme (pokud máme z plechovky, což je výhoda) a přidáme do hrnce. Pak zalijeme smetanou a necháme probublávat a zhoustnout. Dosolíme, a jakmile je cuketa měkčí, ale né rozdušená úplně do měkka, můžeme podávat.


K této kari směsi si můžete dát, co vás napadne. Např. klasickou přílohu jako rýži, chléb, nebo si můžete udělat jednoduché placky.


Recept:

  • 1 hrnek mouky
  • 1 lžička soli
  • voda

Vypracujeme nelepivé těsto, rozválíme na placičky a osmažíme na pánvi. Ještě teplé potřeme máslem a podáváme.

Advertisements