Zeleninový nákyp

Zeleninový nákypDnes tady pro vás mám další jednoduchý receptík. Tentokrát pro milovníky zeleniny. Jedná se o zeleninový nákyp, do kterého si můžete dát přesně to, co máte rádi a lehká svačina je jedna dvě.


Recept:

  • zelenina dle chuti (nejlépe mražená: mrkev, brokolice, květák, hrášek, cuketa, kukuřice…)
  • 2-3 vejce
  • cottage cheese
  • tvrdý sýr
  • šunka, žampiony, cibulka (nemusí být)
  • koření – sůl, pepř, maggi koření…

Doporučuji použít mraženou zeleninu (je rychleji uvařená). Zeleninu vsypeme do vroucí a osolené vody. Já si nákyp vylepšila i směsí žampionů, cibulky a šunky, které jsem osmahla na pánvičce. Když je zelenina do měkka, scedíme, dáme do misky, přimícháme směs se žampiony a přidáme trochu strouhaného sýru a asi 2 lžíce cottage sýru. V hrnečku si zatím rozmícháme 2-3 vajíčka, se zbylým cottage sýrem a kořením. Zeleninu dáme do zapékací misky (doporučuji formu na biskupský chlebíček + samozřejmě pečící papír). Zeleninu zalijeme směsí vajec, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct na 180 – 200°C cca půl hodinky.

Advertisements