Brownies

BrowniesVyloženě čistě čokoládovou buchtu nebo něco podobného jsme nedělali už dlouho a tak nastal čas si na víkend něco dobrého a čokoládového upéct.

A co může být více čokoládové, než brownies? Takže bylo jasné, co se bude péct a rozhodně žádnou ošizenou verzi – pěkně s čokoládou, máslem i klasickou moukou.

Recept není vůbec složitý a jelikož jsem klasické brownies nikdy nedělala, vybrat si jeden z mnoha receptů nebylo vůbec jednoduché. Nakonec jsem zvolila recept odsud: http://theblogger-girl.blogspot.sk/2015/03/recept-na-to-najlepsie-brownies.html .


Recept:

  • 100 g 75 % čokolády
  • 240 g másla
  • 4 vejce
  • 6 lžic cukru
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 5 lžic hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 50 ml rozpustné kávy

Vejce utřeme s cukrem do hladké pěny. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem a necháme vychladnout. Když je směs dost vychladlá (nejlépe dejte přyč z vodní lázně a hrnec či mísu dejte do studené vody a občas míchejte) přimícháme čokoládovou směs k vejcím a cukru. Pak přidáme kávu, mouky i kakao a opět důkladně promícháme. Troubu rozehřejeme na 180°C a pečeme 25 minut.

Opět použijte menší plech či zapékací misku, cca 20×30 cm.

Brownies byly pořádně čokoládové, klidně můžete dát méně hořkou čokoládu či trochu přisladit. Povedly se skvěle, ale příště určitě vyzkouším i další recepty 🙂 .

Reklamy