Orange cream

Orange creamPomeranče jsou skvělým osvěžujícím ovocem a zrovna ty, co máme doma, jsou teď úplně parádní – ani přeslazené, ani bez chuti a ani tak kyselé, že se křiví pusa. Prostě ideální a bylo by škoda je nevyužít do nějakého jednoduchého, chutného a pěkného dezertu.

Proto jsem trochu zaimprovizovala a dokonce místo mističek využila k servírování přímo pomeranče! (jak praktické, když nemusíte umývat misky či sklenice 😀 ).

A i když to bylo zcela improvizované, tak se povedlo a dva zmizely hned po vyfocení.


Receptík je zcela jednoduchý:

Uvaříme 1 vanilkový pudink, klasicky dle návodu. Necháme vychladnout a pak k pudinku zašleháme tvaroh s javorovým sirupem (můžete použít med, cukr, cokoliv na oslazení) a dáme do lednice odležet.

Mezitím si připravíme pomeranče. Rozřízneme je na čtvrtinu a tři čtvrtiny a větší část vydlabeme a vyřízneme. Pomerančovou dužinu, kterou jsme vybrali, nakrájíme na menší kousky a přidáme ke směsi tvarohu a pudinku. Pořádně promícháme, můžeme trochu zředit i zbylou pomerančovou šťávou a plníme tak pomeranče. Přidat dle chuti můžeme i čokoládu nebo skořici.


Tip: Pomeranče si můžete připravit už před vařením pudinku a šťávu můžete do pudinku přidat již během vaření.

Advertisements