Steak z pštrosa

Steak zo pštrosaNa inšpiráciu aj trocha exotiky – steaky zo pštrosa, ktoré sme doma vyskúšali po tom, čo sme ich našli v jednej z obchodných sietí.

Mäso zo pštrosa vraj patrí medzi lahôdky (a je skutočne veľmi chutné) a zároveň je veľmi zdravé. Neobsahuje takmer žiadny tuk ani cholesterol, ale zároveň sa v ňom nachádza veľké množstvo bielkovín. Medzi bežný sortiment však nepatrí i preto, že nie je ani najlacnejšie.

V kombinácii so soľou a korením pripomína jeho chuť hovädzie mäso, s bylinkami chutí podobne ako zverina. 

Zaujímavosťou je, že z jedného dospelého pštrosa sa dá získať asi 42 kg kvalitného masa. Takže keď kúsok z nejakého niekde v obchode nájdete a budete váhať, či to vyskúšajte, určite skúste.

Reklamy