Květáková pizza

Květáková pizzaNevím, jestli se této dobrotě dá říkat pizza, když v těstě nenajdete ani ždibet mouky, ale přesto to pizzu alespoň připomíná a jako náhražka, kdy už později večer pizza asi není úplně ideální, je tato pizza skvělá věc, protože si na ní můžete dát cokoliv, jako na klasickou pizzu a chutě tak uspokojíte parádně.

Možná by se někdo divil, ale v základu, čili “těstu“ na tuto pizzu není žádná mouka. Základ tvoří především květák a vejce :).

Přesto se nenechte odradit, doporučuji vyzkoušet. Na pravou pizzu to samozřejmě nemá, to říct opravdu nemůžu, ale částečně si člověk chutě nahradí a to hned s lepším pocitem 🙂 .


Recept:

  • asi 3/4 květáku
  • 1 mozzarellu, nebo jiný sýr
  • 1 vejce
  • provensálské koření (nebo oregáno, bazalku…)
  • sůl

Květák uvaříme ve vodě, ale aby byl ještě trošku tvrdší. Pokud se vám nechce květák vařit, stačí ho nasekat nožem za syrova, rozmixovat na drobno a dát asi na 8 minut do mikrovlnky.

K uvařenému květáku poté přimícháme nastrouhanou mozzarellu či jiný sýr, přidáme vajíčko, koření a rozmícháme.

Toto těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 30 minut.

Jakmile máme připravený a upečený základ, tak si připravíme náplň. Na těsto můžete rozetřít rajský protlak (klidně kečup), který ještě můžete posypat pizza kořením. Na tento podklad pak už jen skládejte cokoliv o máte rádi – šunku, sýr, zeleninu, rajčata, vejce, tuňáka a pečte ještě dalších 10 minut.


Tip: Těsto může být trochu „drolivé“, takže doporučuju do těsta přidat trochu mouky (klidně celozrnné), nebo vločky, aby nám těsto více drželo pohromadě 🙂 .

A kombinací lze vytvořit nespočet :).

Advertisements