Truffles

Recept byl publikován i v časopise „Pošli recept! – Speciál – Čokoládové pečení“ z 18. 11. 2014.

 

Truffles

V čokoládě jsem dost vybíravá a rozhodně mé chuťové buňky všechny druhy neuspokojí a to i přestože mám ráda jak hořkou, tak mléčnou a dokonce i bílou (což už se jako čokoláda považovat sice moc nedá, ale přesto). Ale jako milovník čokolády musím říct, že recept na tyhle skvělé francouzské truffles musí vyzkoušet každý!

Tak intenzivní čokoládová chuť, rozplývající se na jazyku – kde se hrabou belgické pralinky!

Při přípravě si sice trošku ušpiníte ruce, což je ale nakonec pozitivum, protože kdo by tolik čokolády jen tak umyl vodou, když je můžete ještě do čista olízat! 😀


Recept:

  • 100 g 85% čokolády
  • 100 g 33% čokolády
  • 140 ml smetany na šlehání
  • 30 g másla
  • kakao

Najemno si nastrouháme čokoládu do misky a mezitím dáme vařit smetanu, dokud nevře. Smetanou pak přelijeme nastrouhanou čokoládu, promícháme, přidáme máslo a necháme asi 2 minuty roztopit. Potom, co je čokoláda úplně roztopená a směs vychládla do pokojové teploty, dáme do ledničky ztuhnout minimálně na 3 hodiny. Poté hmotu tvarujeme v ruce do menších kuliček a obalujeme v kakau. Dáme asi na 15 minut zpět do lednice, aby ještě ztuhly a pak, můžeme podávat.

Reklamy