Špenátová roláda

Špenátová roládaKdyž už nám to i venku začíná všechno zelenat, tak proč ne na talíři? 🙂

Dnes jsem připravila zcela jednoduchou špenátovou roládu, opět bez mouky a povedla se výborně, dokonce nad mé očekávání :). Jediné čeho je škoda, je to, že doma kromě trochy sýra nic nebylo a tak je náplň trošku pustá, ale vy si do ní můžete dát cokoliv, co máte rádi :).


Recept:

  • 2 vejce
  • listový špenát (nebo mražený listový)
  • koření (sůl, pepř, česnek…)

Špenát rozmixujete s vejci (pokud máte mražený, tak rozmrazit a nejprve odlít přebytečnou vodu). Dochutíte dle chuti a rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem do obdélníkové placky. Pečeme na 200 °C asi 10 minut, ale záleží dle trouby. Hlídáme.

Vychladlý korpus potřeme lučinou a přidáme sýr, šunku, uzeného lososa, zeleninu či cokoliv jiného dle chuti.

Pak už jen zarolovat a podávat.

Reklamy