Třešňová buchta

Třešňová buchtaSpousta ovoce a zeleniny – to je na létě (hned po prázdninách) nejlepší. A tak, když se nám nahromadilo spoustu třešní, nezbylo nic jiného, než je hned využít.

Dnes jsem s pečením nijak neexperimentovala a udělala ověřenou klasiku, kterou si děláme doma každé léto, ale to především v srpnu, kdy dozrávají švestky, které se pro tento recept hodí nejlépe. Dnes jsem ale zvolila třešně a podle toho kolik kousků zbylo (nebo spíš nezbylo) na plechu jen nedlouho po upečení, soudím, že i tato varianta se povedla a chutnala 🙂 .

A protože je recept „hrníčkový“, není potřeba nic vážit a je to opravdu rychlovka 🙂 .


Recept:

  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • ovoce dle chuti (nejlépe švestky, ale klidně jahody, třešně, rybíz, cokoliv – výborné by mohly být borůvky!)

Všechno krom ovoce smícháme a vytvoříme tekutější těsto, které vylijeme do formy s pečicím papírem či vymazané a vysypané moukou.

Na těsto klademe ovoce a během chvilky, co se bude rozehřívat trouba si připravíme posypku:

  • cca 100 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 140 g polohrubé mouky

Vytvoříme drobenku, kterou posypeme koláč, dáme do trouby a pečeme na 160 – 180 °C cca 40 minut – peču pokaždé jinak dlouho, tak raději hlídat :).

Advertisements