Coconut Cherry Cake

Coconut Cherry CakeDnes vám přinášíme zcela originální recept na vynikající nepečený svěží letní dezert, který kromě naší stránky poputuje i do soutěže Lidl Food Challenge.

Zvolili jsme kombinaci kokosu a čerstvých třešní, která je do horkých letních dnů ideální :).

Postup je sice pracnější, ale výsledek stojí za to! Takže pokud budete mít cestu kolem Lidlu, nakupte potřebné suroviny a určitě vyzkoušejte.

Na tento dezert jsme použili obdélníkovou formu velikosti 27×15 cm, ale klidně lze použít i klasickou kulatou dortovou formu – rozdíl bude jen ve výšce dortu :).


Recept:

1. vrstva:

  • 200 g vanilkových sušenek Tastino Petit Beurre
  • 50 g sušeného kokosu
  • 30 g holandského kakaa
  • 1 lžíce datlového sirupu (nebo medu)
  • 120 g másla

Sušenky rozdrtíme (ale ne na prášek), přidáme kokos a kakao a dáme si rozehřát máslo. Mezitím do směsi přidáme datlový sirup nebo med a po rozpuštění másla přidáme do směsi i to. Rukou musíme vypracovat těsto, které se nebude sypat, aby šlo dobře natlačit do formy – pokud máme směs ještě příliš sypkou, přidáme trochu mléka, nebo rozpustíme ještě trochu másla. V opačném případě přisypeme kokos nebo sušenky.

Tuto směs natlačíme do formy vyložené ideálně pečícím papírem či potravinovou fólii a dáme do lednice chladit.

Mezitím si připravíme druhou vrstvu.

2. vrstva:

  • 250 g tvarohu
  • ½ zakysané smetany
  • ½ mascarpone
  • 100 g sušeného kokosu
  • 2 plátky želatiny
  • cukr dle chuti

Tvaroh důkladně promícháme se smetanou a mascarpone, přidáme kokos a dosladíme dle chuti. Podle návodu si připravíme želatinu a přidáme do směsi. Tuto směs navrstvíme na první vrstvu, která se nám zatím chladila v lednici. Opět dáme chladit a připravíme si třetí ovocnou vrstvu.

3. vrstva:

  • ½ mascarpone
  • ½ zakysané smetany
  • 100 g tvarohu
  • 200 g třešní
  • 2 plátky želatiny
  • datlový sirup či jiné sladidlo dle chuti

Třešně umyjeme, zbavíme pecek a dáme do misky. Přidáme mascarpone, smetanu, tvaroh a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Opět si připravíme želatinu, přidáme do směsi a důkladně zamícháme a nalijeme na první dvě vrstvy. Celý koláč necháme minimálně 2 hodiny tuhnout v lednici a po ztuhnutí si připravíme vypeckované třešně, kdy vrstvíme obloučkem třešně nahoru. Takhle poklademe celou vrstvu koláče.

4. vrstva:

  • čokoláda na vaření FinCarré
  • kokosový olej (nebo ztužený tuk)

Na závěr třešně polijeme čokoládovou polevou – ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření, přidáme tuk (kokosový olej či ztužený tuk) a mícháme do rozpuštění. Pak koláč zalijeme touto polevou a ideálně přes noc necháme vychladit.

Reklamy