Tiramisu

TiramisuBěhem naší dovolené jsme navštívili také Itálii, ochutnali spoustu dobrot a hned jsme věděli, že po příjezdu domů, vyzkoušíme vlastní italské tiramisu, jako malou vzpomínku na Itálii.

Z řad receptů, jsme si nakonec vybrali jeden, ale stejně jsme si ho upravili podle svého a výsledek byl velice povedený. Samozřejmě jsme nemohli vynechat mascarpone a mandlový likér Amaretto, které v tiramisu nesmí chybět.


Recept:

  • 500 g mascarpone
  • 5 lžic cukru krupice
  • 2 vejce
  • šálek černé silné kávy
  • cukrářské piškoty
  • 2 dcl Amaretta
  • holandské kakao na posypání

Uvaříme si předem silnou kávu a necháme vychladnout. Mezitím si cukr rozmixujeme se žloutky do pěny a přidáme mascarpone. Bílky vyšleháme zvlášť do sněhu a pak je lehce vmícháme do směsi se žloutky. Do vychladlé kávy přidáme Amaretto a promícháme. V této kávové směsi namáčíme cukrářské piškoty – POZOR, piškoty nesmíme rozmočit, takže vteřinku z každé strany a ven. Poté klademe na dno misky, a když máme celé dno vyplněné piškoty, přidáme vrstvu krému, pak další vrstvu namáčených piškotů a poslední vrstva bude opět krém. Nakonec posypeme holandským kakaem a necháme nejlépe přes noc vychladit v lednici a ztuhnout.

 

Advertisements