Bramborové knedlíky s mletým masem

Bramborové knedlíky s mletým masemBramborové knedlíky děláme doma celkem často. Plněné jsme je však ještě nezkoušeli a tak přišel čas vyzkoušet i tuto variantu knedlíků.


Recept:

  • brambory
  • vejce
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř
  • koření
  • mleté maso

Brambory uvaříme den předem ve slupce. Druhý den je oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme koření, vejce a hněteme těsto. Do tohoto základu přisypáváme mouku dle potřeby tak, aby vzniklo nelepivé těsto. To pak necháme odpočinout a připravíme si náplň.

Na oleji lehce osmahneme mleté maso s kořením a necháme vychladnout.

Pak tvoříme z těsta placičky, do kterých balíme osmahnuté maso. Knedlíky pak vhodíme do vroucí a osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu a pak ještě 5 minut.

Ke knedlíkům se hodí ideálně osmahnutá cibulka, špek, slaninka a trochu zelí. Podávat ale můžeme například i se špenátem.

Advertisements