Citrónová bábovka

Citrónová bábovkaJarko dostal hroznou chuť na bábovku, ale protože bábovka patří mezi „staré ověřené klasiky“, rozhodla jsem se ji nějak obzvláštnit.

Chuť bábovky perfektně doplňuje citrón, takže bylo jasné, že do bábovky poputuje zrovna ten a byla to více než dobrá volba – bábovka byla do večera pryč 🙂 .


Recept:

  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • ½ hrnku oleje
  • ¾ hrnku mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • šťáva ze 2 citrónů
  • citrónová poleva
  • čokoláda

Žloutky oddělíme od bílku a rozmícháme je s cukrem. Přidáme olej a důkladně promícháme. Následně také mléko a mouku, do které vysypeme celý prášek do pečiva a promícháme. Přidáme šťávu a kůru ze dvou citrónů. Pak si vyšleháme bílky, lehce vmícháme do těsta a celou směs vylijeme do předem vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečeme 10 minut při 180°C a poté ztlumíme na 160°C a pečeme dalších alespoň 40 minut.

Po upečení bábovku ještě teplou vyklopíme na tác či talíř a po vychladnutí dozdobíme polevou a hořkou čokoládou.

Reklamy