Skotská vejce

Skotská vejceV ledničce jsme měli pěkné mleté maso, ale protože nás už všemožné směsky na způsob Chili con carne omrzeli, snažili jsme se vymyslet něco nového, co bychom si připravili k sobotnímu obědu.

Při procházení internetu jsem narazila na zajímavý recept – „Skotská vejce“ a hned jsem věděla, že to bude určitě super novinka na zkoušku.

Na nic se teda nečekalo a šlo se na to.


Recept:

  • 500 g mletého masa
  • 4-5 vajec
  • 1 žloutek
  • sůl, pepř, koření
  • mouka
  • strouhanka
  • olej

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Mezitím si mleté maso smícháme se žloutkem, solí a pepřem.


TIP: V tradičních skotských vejcích se sice maso dochucuje pouze solí a pepřem, ale můžete ho klidně dochutit i dalším kořením podle vaší chuti.


Vejce oloupeme, obalíme v hladké mouce. Z masa v rukou vytvoříme placičky, do kterých vejce celá zabalíme. Tyto koule obalíme ve strouhance a osmažíme v menším a vyšším hrnci s rozpáleným olejem tak, aby olej byl alespoň do půlky každé koule.

Během smažení koule otáčíme, ať jsou propečené ze všech stran.

Reklamy