Dvoubarevný tvarožník

Dvoubarevný tvarožníkAby na oslavu nebyly dva stejné tvarožníky, rozhodla jsem se i pro jinou verzi tvarožníku – tentokrát dvoubarevný z bílé i hořké čokolády.

Tento tvarožník je hutnější, ale milovníky čokolády rozhodně potěší.


Recept:

  • 2 tučné tvarohy ve vaničce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g hořké čokolády
  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • 2 balíčky BeBe (červené)
  • 150 g másla

Nejprve si připravíme korpus ze sušenek. Sušenky v mixéru rozmixujeme skoro na prášek bez velkých kusů. Pak k nim přidáme přibližně 150 g změklého másla. Nejprve přidáme 100 g a rukou hněteme a postupně přidáme máslo podle potřeby, aby se nám směs nedrolila a dala se pěkně napěchovat do formy.

Tu si vymažeme máslem či sádlem a dno vyložíme pečícím papírem. Na dno dáme sušenkový základ a trochu ho namačkáme i na okraje. Celou formu dáme do lednice a mezitím si připravíme krém.

2 tučné tvarohy pořádně promícháme s vejci a cukrem. Toho dáme asi 150 g, ale opět nejprve méně a podle chuti když tak přidáme, protože ho osladí i čokoláda, která se ještě přidá.

Ve vodní lázni si rozpustíme bílou čokoládu s přibližně 50 ml smetany.

V druhém kastrůlku roztopíme zbylých 150 ml smetany s hořkou čokoládou.

Tvarohovou směs rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme směs z hořké čokolády a do druhé směs z bílé čokolády a pořádně promícháme. Z lednice vytáhneme korpus, a na něj nejprve nalejeme tmavou část a trochu si v misce necháme (asi 3 lžíce). Na tmavou část nalejeme opatrně bílou část a nakonec ještě pokapeme zbylým tmavým krémem.

Troubu si rozehřejeme na 160 stupňů a na dno pod mřížku dáme ještě pekáček či zapékací misku s vodou. Počkáme, až se trouba nahřeje, poté dáme tvarožník na mřížku, nad pekáček s vodou, a pečeme něco málo přes hodinu. Poté troubu vypneme i přesto, že se nám bude tvarožník zdát nedopečený. Celý tvarožník pak v troubě necháme, neotvíráme dvířka a až bude trouba zcela vychlazená, tak tvarožník vyndáme ven a když už není horký ani ten, dáme ho ještě do ledničky, kde ztuhne úplně. Nejlépe ho chladíme přes noc.

 

Advertisements