Škoricové hviezdičky

Recept bol publikovaný aj v dvojjazyčnej kuchárskej knihe „USSK Family Cookbook 2013“.

 

IMG_8823Keďže sa pomaly blížia Vianoce, začína sa postupne aj pečenie vianočných cukroviniek. Niekto pečie podľa tradičných rodinných receptov, niekto rád experimentuje. S Veronikou už tradične pripravujeme niekoľko rôznych druhov, preto sa v najbližšom čase môžete tešiť na naše overené recepty.

Dnes pridávam recept na škoricové koláčiky, tentokrát vo verzii hviezdičiek, ale dajú sa pripraviť aj ako škoricové klbká (cesto sa pretláča cez lis na cesnak) alebo ako škoricové hocijakú-použijete-formičku.


Recept:

  • 250g hladkej múky
  • 100g práškového cukru
  • 2 kakaové pudingy
  • 1 lyžica škorice
  • 200g masla
  • 1 vajce

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň 2 hodiny odstáť v chlade. Cesto potom rozvaľkáme a vykrajujeme z neho požadované tvary a ukladáme na plech vyložený pečiacim papierom.

Ak chceme klbká, tak z cesta odoberáme malé kúsky, ktoré pretláčame cez lis na cesnak priamo na papier na plechu a tvarujeme klbká s priemerom asi 3 cm.

Pečieme asi 8 minút pri teplote 200°C.

Reklamy