Asijská směs

IMG_1259_tonemappedPo večerním bowlingu a následné hodince na squashi nám pořádně vyhládlo, a protože jsme z oběda měli ještě nějaké kuřecí maso a zbytek rýže, rozhodli jsme se udělat si nějakou teplou a dobrou večeři. Protože nás už ale klasika omrzela a chtěli jsme trochu zaexperimentovat, pustili jsme se do trochu exotičtější variace. Proto ve směsce nechybělo kari koření, zázvor a dokonce ani skořice. Výsledek nás ale ohromil a zachutnal tak, že recept na tuto směsku přidáváme i tady.


Recept:

  • uvařená jasmínová rýže
  • kuřecí maso
  • cibule
  • česnek
  • sušená chilli paprička
  • olivový olej
  • lžička Kari
  • lžička sušeného zázvoru
  • lžička sladké papriky
  • lžička skořice
  • lžička či dvě grilovacího koření
  • dvě lžíce kečupu
  • lžíce smetanového sýru
  • slané arašídy
  • sezamové semínka
  • mražená zelenina – China Mix

Než si připravíme masovou směs, uvaříme jasmínovou rýži, nebo použijeme nějakou, která zbyla například z oběda nebo večeře. Nakrájíme si kuřecí maso na kostičky a pak si na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky a nadrobno pokrájenou jednu chilli papričku i se semínky a přidáme i pár sezamových semínek. Poté, přidáme i kuřecí maso a přidáme všechno koření. Když se maso zatáhne ze všech stran, přidáme mraženou zeleninu, podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou alespoň 5 minut vydusit. Pak dáme pokličku bokem, necháme odpařit trochu vody a pak přidáme kečup a smetanový sýr a necháme, ať se rozpustí a smíchá se směsí. Pak přidáme slané arašídy, sezamové semínka a vmícháme uvařenou rýži. Pokud máte už déle uvařenou a vychladlou, necháme směs ještě na sporáku prohřát. Pak už jen servírujeme.

Reklamy