Velikonoční mrkvové cupcaky


foodandmyplate_lidl_2016Velikonoce nám pomalu klepou na dveře, a proto je ideální čas přemýšlet nad všelijakou dekorací či velikonočními recepty.

Typickými a tradičními symboly Velikonoc jsou vajíčka a zajíčci, proto Vám dnes přinášíme originální recept na vynikající a roztomilé mrkvové cupcaky, ideání pro velikonoční čas, které kromě naší stránky poputují také do soutěže Lidl Food Challenge.


Recept:

Těsto:

  • 2 vejce
  • ½ zakysané smetany Pilos
  • ½ hrnku krystalového cukru Castello
  • 1 hrnek hladké mouky Castello
  • ½ hrnku ovesných vloček Nordwaldtaler
  • 1 vanilkový cukr Castello
  • ½ kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 1 mrkev
  • ½ jablka
  • skořice
  • mléko na zředění

Mrkev i jablko nastrouháme najemno a dáme do misky. Přidáme vejce, cukr, zakysanou smetanu a rozšleháme. Pak přidáme, skořici, mouku, vločky a prášek do pečiva a znovu promícháme, případně zředíme ještě trochu mlékem. Pak už jen naplníme silikonové formičky, či formu na muffiny do ¾ a pečeme prvních 10 minut na 180°C a pak dopékáme na 160 stupňů asi 15-20 minut.

Krém:

  • 250 g mascarpone Lovilio
  • ½ smetany ke šlehání Pilos (33%)
  • moučkový cukr Castello dle chuti
  • potravinářské barvivo

Nejprve vyšleháme mascarpone s cukrem a barvivem. Poté opatrně přidáme smetanu a šleháme, dokud nevznikne nadýchaný krém. Naplníme cukrářský sáček či tužku na zdobení a krémem ozdobíme cupcaky.

Vajíčka:

  • čokoláda na vaření Fin Carré
  • bílá čokoláda Fin Carré

nebo

  • strouhaný kokos Belbake
  • vanilkový extrakt Belbake
  • tvaroh odtučněný Pilos
  • moučkový cukr Castello dle chuti

Vajíčka můžeme vytvořit dle libosti a vlastní fantazie – můžeme je udělat zcela čokoládové či udělat tvarohovo – kokosovou variantu, kdy stačí rozmíchat tvaroh, s vanilkových extraktem, trochou cukru a strouhaným kokosem, tak aby nám vznikla ideální konzistence pro tvarování vajíček. Další zdobení je jen na vás – v mém případě jsem použila ještě trochu čokolády.

Advertisements