Pizzové fornetti


DSC_0903_tonemappedFornetti má rád snad každý – jako rychlá svačina, nebo chuťovka nikdy neurazí a vybere si i ten, kdo rád slané, ale i sladké.

A proč si nezkusit udělat vlastní?


Recept:

  • 500 g listového těsta
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 300 g dietního salámu
  • 4 trojúhelníčky taveného sýru
  • 2 lžíce kečupu
  • pizza koření
  • vejce na potření

V mixéru si rozmixujeme cibuli, česnek, salám, sýr, kečup a koření do hladké hmoty. Ochutnáme a případně přidáme koření či kečup podle libosti.

Listové těsto si vyválíme do tenkého obdélníku, potřeme kečupem a na polovinu listového těsta dáme pizzovou směs. Doporučuji však nedávat směsi hodně, stává se, že pak většina během pečení vyteče, takže raději méně, vyjde to nastejno. Pak listové těsto přehneme (podobně jako jablečný závin) a vykrajujeme například trojúhelníčky či kapsy.

Pak přendáme na plech, potřeme vejcem a pečeme při 180 stupních dozlatova.

Advertisements