Trojbarevná brownie buchta


DSC_0888_tonemappedOpět jeden hokus pokus, kdy jsem experimentovala v kuchyni a přemýšlela co udělat na nedělní snídani. Protože jsem měla chuť na brownie, ale zároveň jsem to chtěla něčím vylepšit, vymyslela jsem receptík, který se vyvedl skvěle a svůj účel pro nedělní snídani splnil i chuťové buňky uspokojil :).


Recept:

Brownie základ:

  • 1 plechovka červených fazolí
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 vejce (nebo bílky)
  • 1 lžíce tvarohu
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • ½ prášku do pečiva
  • ½ banánu (klidně 1 celý)
  • něco na oslazení
  • 2 čtverečky hořké čokolády

Fazole důkladně propláchneme, dáme do misky, přidáme vejce, tvaroh, smetanu, banán, kakao a důkladně tyčovým mixérem rozmixujeme, dokud nám nevznikne hladké hmota. Pak přimícháme prášek do pečiva. Menší zapékací misku či pekáček vyložíme pečícím papírem a těsto tam vylijeme a uhladíme. Poklademe kousky čokolády, které zatlačíme dovnitř a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Po 15 minutách snížíme na 160 stupňů a pečeme ještě alespoň 25 minut. Necháme vychladnout.

Protože ve fazolovém brownie základě není ani trochu mouky, je potřeba trochu opatrnosti, neboť těsto není úplně pevné a snadněji se drobí.

Když nám těsto vychladlo, připravíme se tvarohovou vrstvu.

Tvarohová vrstva:

  • 1 tvaroh
  • ½ zakysané smetany
  • něco na oslazení

Důkladně smícháme všechno dohromady a pak už jen naneseme na tmavou brownie vrstvu. Nakonec poklademe plátky kiwi či jiným ovocem dle libosti. Skvělé by byly i jahody, maliny i banán. Já použila kiwi, abych měla pěknou barevnou kombinaci. Pak už jen necháme pár hodin v lednici vychladit a ztuhnout.


Dobrou chuť!

Advertisements