Špenátová roláda se šunkou a sýrem


IMG_4532_tonemappedZelený čtvrtek – další den, kdy se přímo nabízí, zakomponovat si zelenou barvu i k nějakému jídlu. A protože už jsem dlouho nedělala špenátovou roládu, musela jsem to napravit a k dnešku se opravdu hodila. Recept je jednoduchý, zdravý a rychlý :).


Recept:

  • mražený špenát
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • šunka, sýr, lučina, uzený losos… (dle chuti)

Špenát rozmrazíme, scedíme přebytečnou vodu, dáme do misky, přidáme vejce a koření a rozmixujeme do hladké hmoty. Můžeme přimíchat také lžíci mouky, která nám roládu lépe bude držet, ale není to nutné, povedlo se i bez mouky.

Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem do jakéhosi obdélníku a pak už jen pečeme při 180 stupních asi 15 minut.

Po vychladnutí těsto opatrně odlepíme od pečícího papíru. Potřeme lučinou, nebo nějakou jinou pomazánkou. Pak už jen plníme dle chuti – u mě vítězí klasická, jednoduchá kombinace šunka a sýr. Roládu klasicky smotáme, zabalíme do alobalu a necháme v lednici odležet.

Reklamy