Ananas v kokosovo-karamelovém kabátku


IMG_20160410_145629_o_tonemappedUž nějakou dobu byla potřeba nějak spotřebovat čerstvý ananas. Protože se do toho nikomu velmi nechtělo, ujala jsem se role já a rozhodla jsem se, zkusit nějaký méně tradiční způsob, než klasické nakrájení do ovocného salátu.

Napadlo mě ananas upravit tepelně, a tak vznikl recept, který zachutnal.


Recept:

  • čerstvý ananas
  • třtinový cukr
  • skořicový cukr
  • skořice
  • kokos
  • máslo
  • kokosový olej

Ananas očistíme, nakrájíme na kolečka a odstraníme tvrdý střed. Mezitím si v hlubokém talířku připravíme obalovací směs smícháním cukrů, skořice a kokosu – poměry záleží na vás. Kdo má rád kokos, může ho přidat více, nemusí se však použít vůbec. V této směsi kolečka ananasu obalíme.

Na pánvičce si mezitím rozehřejeme kousek másla a kokosový olej (případně stačí jedno z toho, ale takhle to chutnalo ještě lépe 🙂 ). Když bude pánev pořádně rozpálená, můžeme začít ananas opékat z obou stran do zlatova, dokud cukr částečně nezkaramelizuje.

Podáváme s vanilkovou, či kokosovou zmrzlinou. 

Reklamy