Švestková buchta


DSC_0894_tonemappedPřestože do sezóny švestek zbývá ještě pár měsíců, je potřeba spotřebovat i švestky z minulého roku. Vůbec nejlepší recept, kde švestky využít je hrníčková buchta na plech s posypkou. Je krásně nadýchaná a švestky ji dodají ještě šťavnatou část a společně s posypkou je to skvělá kombinace a patří mezi mé vůbec nejoblíbenější sladké buchty 🙂 .


Recept:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • švestky

Nejprve smícháme cukr a vejce. Pak důkladně přimícháme olej, mléko a nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ho půlkami švestek a připravíme si posypku.

  • 100 g másla
  • 100 g cukru
  • 140 g polohrubé mouky

Máslo, cukr a mouku ručně zpracujeme do posypkového těsta a podrolíme po celém plechu.

Buchtu pak pečeme na 180 stupňů přibližně půl hodiny.

Advertisements