Jahodový cheesecake


DSC_0894_tonemapped (2)Jahody kam se podíváš… A proto se v kuchyni tento víkend tvořilo a tvořilo. Na řadu přišel i tento skvělý, zdravý tvarožník, kterému jahody daly ten správný nádech. Korpus byl však netradiční a proto recept přidávám.

Korpus jsem dělala dle oka, záleží jak velkou formu a proto uvádím jen ingredience.


Recept:

  • celozrnný kuskus
  • ovesné vločky
  • chia semínka
  • mletý mák

Ingredience smícháme v misce a zalijeme je vroucí vodou, aby kuskus a vločky nabobtnaly. Necháme odstát a případně ještě dosladíme.

Pak si připravíme tvarohové těsto.

  • 2 tvarohy
  • 2 vejce
  • šťáva z ½ citrónu
  • 1 zakysaná smetana/mascarpone/ricotta (cokoliv co máte doma po ruce)


DSC_0886_tonemapped (2)Přidáme něco na oslazení a všechno společně smícháme.

Těsto na korpus natěsnáme do formy a na tu pak nalijeme i tvarohovou část. Uhladíme a pečeme při 180 stupních asi 40 minut. Pak necháme dojít ve vypnuté troubě. Necháme ideálně přes noc vychladit a zdobíme dle libosti.

Reklamy