Kinder řezy


DSC_0912_tonemappedK tomuto receptu potřebujete opravdu pouze minimum surovin – vejce, kakao, tvaroh a něco na oslazení. Není v něm žádná mouka, lepek, a když nedáte a chytře jej nahradíte, tak ani cukr. Ideální pro věčné dietáře…

Ale nejen pro ně. Jako dezert je ideální i pro všechny, kteří prostě jen mají ve stravě přes den nedostatek bílkovin, nebo je těžko nahánějí, ale zároveň si rádi dopřejí nějakou sladkou dobrotu, protože tato dobrota se hodí jako dezert a zároveň je nabitá téměř jen bílkovinami, takže nepohrdnou ani fitness nadšenci.


Recept:

  • 4 vejce
  • 3 lžíce kakaa
  • sladidlo dle libosti (cukr, med, sirup…)
  • tvaroh

Žloutky vyšleháme se sladidlem, medem, cukrem, či čímkoliv, co jsme zvolili na oslazení. Pak přišleháme i kakao. V druhé misce si vyšleháme tuhý sníh z bílků, které potom lehce vmícháme mezi kakaovou směs. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem jako bychom pekli těsto na piškotovou roládu. Pečeme při 190 stupních asi 10-12 minut. Hlídáme! Upečené těsto necháme vychladnout a překrojíme na polovinu.

Mezitím si vyšleháme tvaroh s něčím na oslazení. Tvarohovou směs natřeme na polovinu upečeného korpusu a přiklopíme druhou polovinou. Necháme vychladit a můžeme podávat.


TIP: Kdo chce recept o něco vylepšit, může polovinu tvarohu nahradit vyšlehaným mascarpone a celý řez pak polít ještě hořkou či mléčnou čokoládou dle chuti.

Advertisements