Čokoládové mističky s mascarpone krémem


IMG_0149_tonemappedUž delší dobu jsem pokukovala po různých obrázcích čokoládových mističek, které byly plněné vším možným.

Tak nám to nedalo a pustili jsme se do mističek i my. V podstate potřebujete jednu surovinu – čokoládu. A pak už jen klasické balónky.


Postup:

Balónky nejprve důladně umyjte a nechte vysušit. Pak je nafoukněte do velikosti mističky a zauzlete, nebo zavázejte provázkem.

Ve vodní lázni si mezitím rozpusťte čokoládu – záleží na vás, jakou, ale doporučuji spíš více hořkou. Po rozpuštění stačí už jen balónky v čokoládě obalit a postavit na plech s pečícím papírem a nechat na chladném místě ztuhnout.

Po ztuhnutí balónky opatrně propíchněte – určitě se vám nepodaří všechny, proto je výhodnější jich udělat více 🙂 …

Pak už je můžete plnit dle libosti. My jsme použili můj oblíbený mascarpone krém a kanadské borůvky, ale fantaziji se meze nekladou.

Reklamy