Panacotta


IMG_0148_tonemappedMezi další oblíbené a osvěžující dezerty do horkých letních dní bezpochyby patří panna cotta. Jedná se o nepečený smetanový dezert původem z Itálie, ale alespoň 2x ročně nemůže chybět ani u nás.


Recept:

  • 600 ml 33% smetany
  • 60 g cukru
  • vanilkový lusk (opravdu je důležitý! )
  • 3 plátky želatiny

V misce se studenou vodou si namočíme tři plátky želatiny asi na 10 minut. Mezitím si v hrnci začneme ohřívat smetanu, cukr a semínka z vanilkového lusku. Pozor! Nesmíme smetanu vařit! Pouze zahřívat. Po 10 minutách vytáhneme z vody želatinu a přidáme do smetanové směsi. Necháme ještě chvíli prohřát a rozpustit a pak už jen nalijeme do formiček a necháme pořádně na několik hodin ztuhnout.

Reklamy