Hráškový krém


img_4523_tonemappedKrémy jsou u nás doma velmi oblíbené. Zasytí, zahřejí. Ať už to jsou brokolicové, dýňové, cuketové, mrkvové… Dlouho jsme plánovali udělat hráškový krém, který není o nic složitější a méně chutnější. Myslím, že se nám povedl chuťově skvěle, a proto přidáváme jednoduchý recept i sem. 


Recept:

  • 2 balení mraženého hrášku
  • 1 střední cibule
  • kousek másla
  • 500 ml vývaru (zeleninový, kuřecí)
  • 1 smetana 33%
  • sůl, pepř, stroužek česneku

V hrnci roztopíme máslo a osmahneme na něm zlehka cibulku. K cibulce přidáme hrášek a mícháme, dokud se nám hrášek máslem pěkně neobalí. Pak zalejeme vývarem a vaříme asi půl hodiny. Když bude hrášek dostatečně měkký, rozmixujeme a přecedíme přes sítko, abychom zachytili slupky hrášku. Pak přidáme smetanu, stroužek česneku a sůl a pepř podle chuti.

Reklamy