Caponata so pstruhom

img_4529_tonemappedInšpirácia na varenie a pečenie neprichádza len z internetu, ale aj z televízie. Obaja radi pozeráme amatérsku kuchársku šou Masterchef, kde bolo jedno zo zadaní pripraviť zeleninovú caponatu. Počas prázdnin sme mali trochu viac času a keďže som chcel Veronike pripraviť nie úplne obyčajnú večeru, vsadil som to na pstruha práve s touto zeleninovou zmesou. Originálny taliansky recept som trochu prispôsobil dostupným surovinám a našim chutiam.


Recept:

  • olivový olej
  • cibuľa
  • cesnak
  • baklažán
  • cuketa
  • paradajky v konzerve
  • paradajkový pretlak
  • vinný ocot
  • med alebo trstinový cukor
  • soľ, čierne korenie

Na rozpálenom oleji osmahneme cibuľku (v originálnom recepte aj repíkatý zeler, ale ten doma nebol), potom pridáme cesnak (tak dva strúčiky), na konci nakrájaný baklažán a cuketu. Keď zmäknú, pridáme paradajky a niekoľko lyžíc paradajkového pretlaku, dochutíme korením, soľou, vinným octom a pridáme pol lyžičky medu alebo cukru. Podusíme. Na záver môžeme pridať čierne olivy, kapary. Množstvo jednotlivých surovín neuvádzam, od oka a od chute. 

Caponata bola prílohou pstruha, ktorého som osolil, jemne okorenil a pripravil na panvici. Najprv zo strany kože a potom z opačnej. 

Reklamy