Raw Cake


img_4530_tonemappedPo sérii slaných receptů to chce nějakou sladkou klasiku 🙂 . Tentokrát je to recept na raw dort, který jsem dělala minulý víkend. Inspiraci jsem čerpala z internetu, ale já si recept opět trošku upravila. Nic méně byl výborný a bylo to zase něco trošku jiného.

Dort má celkem 3 vrstvy a já použila formu na banánový chléb. Pokud ale nemáte, klidně do klasické kulaté dortové – ideálně nějaké menší.


Recept:

1. vrstva:

  • 100 g ovesných vloček
  • 70 g lískových ořechů
  • mléko
  • agáve sirup/javorový sirup/cukr

Vločky a ořechy rozmixujte, poté přidejte trochu mléka a agáve sirupu, vypracujte těsto a napěchujte do formy.

2. vrstva:

  • ½ tofu (90 g)
  • 3 vrchovaté lžíce arašídového másla
  • 1 banán
  • 100 ml mléka
  • 3 lžíce kokosového oleje (může být klasický)
  • 40 g javorového sirupu

Vše rozmixujte na hladký krém a natřete rovnoměrně na 1. vrstvu. Dejte do ledničky tuhnout.

3. vrstva:

  • ½ tofu
  • 1 banán
  • 100 g hořké čokolády
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 20 g javorového sirupu nebo dle chuti

Ve vodní lázni rozpustíme olej a čokoládu. V misce rozmixujeme banán a tofu s javorovým sirupem. Smícháme s čokoládou a touto vrstvou zalejeme první dvě. Necháme alespoň 2 hodinky vychladit.

Reklamy