Pečené kuřecí stehna

IMG_7448_tonemappedKonečně nastalo po dlouhé době období, kdy je už více času, a tak se zase můžu začít věnovat pečení a vaření, na které jsem musela na nějaký čas zanevřít. Každopádně pár měsíců volna určitě pár dalších příspěvků na stránku přinese.

Dneska to bude jednoduchý obědový recept, který nepotřebuje velmi úsilí a asi by nebylo třeba ani recept psát, ale přece jen – kdyby měl někdo zájem, přidávám 😊 …


Recept:

  • kuřecí kýtky
  • sůl
  • sladká paprika
  • bylinky
  • máslo

Kuřecí kýtky osolíme z obou stran, posypeme sladkou paprikou. Můžeme přidat bylinky – rozmyrýn, bazalku či oregano neb také trochu kmínu. Nahoru poklademe tenkými plátky másla a maso podlejeme trochou vody.

K masu můžeme dát péct také různou zeleninu – vynikající je mrkev či jiná kořenová zelenina, ale určitě i cukety nebo papriky.

Troubu předehřejeme na 215 stupňů a pečeme něco málo přes hodinu. Během pečení maso poléváme uvolněnou šťávou z pekáče, aby se nám nepřipeklo a jakmile je kůže pořádně propečená, máme hotovo.

Ideálně podáváme s bramborovou kaší. Hodí se i rýže či brambory.

Reklamy