Hokkaido krém

DSC_1607_tonemapped2Tak, jak jsem už v minulém příspěvku zmiňovala – zahrada je stále zdrojem pro mé každodenního vaření a já jsem jen a jen ráda, jak se letos daří dýním hokkaido, které nejčastěji využívám do polévkových krémů, které jsou úplně jednoduché a časově nenáročné k přípravě.

Stačí jen pár ingrediencí, tyčový mixér a výborný dýňový krém je na světě.


Recept:

  • 1 větší dýně hokkaido
  • smetana 31% nebo 12%
  • 2 zeleninové bujóny

Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky. Uvaříme s bujóny do měkka, pak slijeme většinu vody do misky (nevylévat) a dýni se zbytkem vody rozmixujeme do hladka. Přilejeme ½ smetany a zamícháme. Vrátíme na sporák, přidáme také vývar, který jsme před mixováním slili a vmícháme tak, aby měl krém vámi požadovanou hustotu. Můžeme dochutit také pepřem či solí. Na talíři pak nejlépe zakysanou smetanou, opraženými semínky a houskovými krutonky.

Reklamy