Makovník

DSC_1599 (4)_tonemapped_uprMakových receptů jsme na stránku ještě moc nepřidávali, a tak jsme to museli napravit. Hrníčkový recept je osvědčená a rychlá klasika, která nikdy nezklamala a s mákem se taktéž vydařila.


Recept:

  • 2 hrníčky polohrubé mouky
  • 1 hrníček mletého máku
  • 1 hrníček cukru
  • 1 hrníček oleje
  • 1 hrníček mléka
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Vyšleháme vejce s cukrem. Pomalu přidáme olej, a když je důkladně zamíchaný, přidáme mléko. Nakonec mák, mouku a prášek do pečiva. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný moukou. Pečeme na 170 stupňů asi 30 minut.

Po vychladnutí můžeme makovník vylepšit krémem z vyšlehané smetany a tvarohu nebo mascarpone. Nakonec můžeme přidat mleté oříšky či ovoce.

Reklamy