Rajčatová polévka

IMG_5774_tonemappedOsobně jsem nikdy vyloženě polévková nebyla. Pokud někdo tvrdí, že oběd bez polévky není oběd, tak s tím rozhodně nemůžu souhlasit a polévku určitě ke každému obědu nepotřebuji a mám to tak dodnes. Od nástupu na vysokou školu je však každodenní vaření na mně, a to je tedy co říct, vymyslet na každý den nějaké jídlo.

Člověku se nechce vyvařovat, obědové rychlovky jste už vyčerpali, nová inspirace není, nebo prostě jen není čas, a tak jsme to občas vyřešili pořádnou náloží horké a ideálně husté polévky. Po dýňové sezóně jsme přesedlali na brokolicovo-špenátovou, zeleninovou a  taktéž velmi oblíbenou a jednoduchou rajčatovou polévku. Tu si často „vytuníme“ ještě hromadou strouhaného sýra, krutony a oběd je zmáknutý!


Recept:

  • velký rajský protlak
  • dvě plechovky krájených rajčat
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
  • 2 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme v hrnci dohromady a v případě potřeby doředíme vodou. Necháme vařit cca 10 minut a dle chuti ještě dále dochutíme. Pro lepší chuť je možné přidat kuřecí bujón, popřípadě polévku zjemnit trochou smetany. Kdo nemá rád v polévce kousky rajčat, může domixovat do hladka tyčovým mixérem.

Jak už jsem psala výše, u nás nesmí chybět pořádná nálož sýra a krutonky z pečiva.

Reklamy